Hunde tricks

Sidst opdateret af .

Hunde tricks

Hunde tricks sjove ting du kan lave med din hund

Hunde tricks : Bang – ligge død
I denne øvelse skal du lære din hund at ligge død. Det er en øvelsen, som det tager lidt lang tid at lære din hund. Så vær tålmodig – det skal nok lykkes
Det er en god start, hvis du og din hund rigtig gode til rulle-øvelsen. Læs den igennem og øv den rigtig meget med din hund.

Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og 1 i højre.
2.    Din hund skal ned at ligge, og du sætter dig på hug.
3.    Tag en godbid i højre hånd og få din hund til at rulle om på ryggen.
Hunde tricks : Step 2
4.    I samme sekund din hund ligger på ryggen, siger du dygtig, og giver den godbidden.
5.    Hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.
Hunde tricks : Step 3
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Du begynder nu at pege på hunden med pegefinderen, mens du stadig lave den samme bevægelse med hånden som under niveau 1. Du kan også begynde at sige bang eller ligge død (du bestemmer selv, hvilket signal du vil have din hund skal reagere på). Du begynder nu at rejse dig op og stå op foran hunden, mens I laver øvelsen. Du skal sikkert stadig hjælpe den lidt med din håndbevægelse. Men efter du har lavet den rigtig mange gang, kan du pege på din hund og sige bang eller ligge død, og den kaster sig ned på ryggen.

Hunde tricks : Give me five øvelsen
En videreudvikling af giv pote
Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
2.    Få hunden til at sidde foran dig.
3.    Hold en godbid foran hundens næse med håndfladen vendt mod hunden og sig f.eks. “Give me five”, “High five” eller, hvad du synes lyder sjovt – det må bare ikke blive for langt. Du kan blive nødt til at sænke hånden længere ned i starten.
4.    I samme sekund hunden rører din hånd med poten, siger du dygtig og giver hunden godbidden.
5.    Hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.
Hunde tricks : Step 2
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Nu kræver du af din hund, at den skal holde poten på din håndflade i flere sekunder, før du giver den godbidden.
Hunde tricks : Step 3

Nu begynder du at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund. På den måde lærer den at gøre det forskellige steder. Du kan også lære din hund at gøre det med den anden pote eller med begge poter, altså “Give me ten”.

Hunde tricks : Gø øvelsen
Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
2.    Få hunden til at sidde foran dig.
3.    Hold en godbid foran hundens næse, bank dig selv på brystet og sig f.eks. Halse, Gø eller Hvad siger hunden?
4.    Når hunden bevæger munden eller kommer med en eller anden lyd, siger du dygtig og giver hunden godbidden. Måske må du fjolle lidt rundt med hunden, før den kommer med en lyd. Så giv ikke op, selvom det ikke lykkes første gang.
5.    Hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.
Hunde tricks : Step 2
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Nu kræver du af din hund, at den skal vov, før den får godbidden. Så nu er det kun, når din hund gør rigtigt, at du giver den en godbid.
Hunde tricks : Step 3
Nu begynder du at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund. På den måde lærer den at gøre det forskellige steder. Du kan også lære din hund, at den skal sige vuf flere gange, før den får godbidden.

Hunde tricks : Zigzag øvelsen
Med denne øvelse kan du lære din hund at gå zigzag (slalom) mellem dine ben
Step 1
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
2.    Din hund skal sidde ved din venstre side.
3.    Du siger zigzag og flytter dit højre ben frem og lokker hunden gennem benet med godbidden i højre. Hvis hunden tøver lidt, kan du opmuntre den ved at sige ja, ja.
4.    Når hunden er på din højre side (den skal IKKE sidde), flytter du hurtig dit venstre ben frem og lokker hunden igennem det.
5.    Hunden skal igen sidde ved dit venstre ben, du siger dygtig og giver den godbidden.
Det er vigtigt, at du i starten kun går de to skridt. Først når hunden ved, hvad øvelsen går ud på, kan

du begynde at gå flere skridt. Det er også vigtigt, at du kun siger zigzag én gang, nemlig når du starter.
Step 2
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Du kan da begynde at rejse dig op, så hunden går ind og ud mellem dine ben, bare du går fremad. I starten kan du lige bruge hænderne til at vise hunden vejen, men prøv så at sige zigzag og flyt benene og se, om ikke din hund følger med.

Hunde tricks : Søge godbidder under bøtte
Du skal have nogle bøtter/beholdere, som ikke kan gå i stykker. De bør heller ikke bruges til andet, da de bliver lidt ’snaskede’. Jeg har købt mine ’bøtter’ i en legetøjsforretning for ca. 30 kr.
Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs eller ude i haven.
2.    Stil to bøtter op med bunden i vejret.
3.    Under den ene lægger du en godbid.
4.    Du kalder din hund til dig, og I stiller jer tæt på bøtterne, højest 2 – 4 meter væk.
5.    Du viser din hund bøtterne og siger ’Søge’, mens du med hånden viser retningen.
6.    Hvis din hund ikke er interesseret i bøtterne, tager du den med helt hen til dem, så den kan lugte, at der ligger noget godt under én af dem. Eller du viser din hund, at du lægger en godbid under.
7.    Når din hund viser (logrer med halen, gør, står stille og snuser), at den har fundet godbidden, løfter du bøtten og lader hunden tage godbidden.
8.    Måske puffer din hund til bøtten, så den vælter eller slår til den med poten. Det er helt ok.
9.    Hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.
Hunde tricks : Step 2
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Gradvis sætter du flere bøtter op. Først tre bøtter, og øv det nogle gange. Så fire bøtter, og øv det nogle

gange osv. Du kan bruge lige så mange bøtter, som du har lyst til. Men det er vigtigt, at du sætter antallet op gradvist
Hunde tricks : Step 3
Nu kan du begynde at gå længere og længere væk fra bøtterne og ’sende’ din hund hen til bøtterne ved bare at sige ’Søge’. Du kan også lægge godbidder under flere af bøtterne.
Godbid på næsen
I denne øvelse skal du lære din hund at sidde stille med en godbid på næsen. På et bestemt signal skal hunden kaste godbidden op i luften og gribe den med munden
Mange hunde kaster ikke godbidden op i luften, men lader den falde ned på jorden – det er også ok.
Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs.
2.    Få hunden til at sidde foran dig.
3.    Placer godbidden på hundens snude – forsigtigt, så du ikke forskrækker din hund – og sig VENTE.
4.    Forsigtigt tager du hænderne væk fra hunden snude, og efter 1 sekund siger du JA eller VÆRSGOD og lader hunden tage godbidden.
5.    Du går væk fra hunden i 10 til 20 sekunder, før du prøver igen.
Hunde tricks : Step 2
Nu sætter du gradvis tiden op, som hunden skal sidde med godbidden. Du starter med 2 sekunder, 3 sekunder osv. før du siger JA/VÆRSGOD og lader din hund få godbidden. Hvis hunden forsøger at tage godbidden, skal du være hurtig og få fat i den før din hund. Så starter du bare forfra – lad være med at skælde din hund ud – den ved endnu ikke, hvad øvelsen går ud på.
Hunde tricks : Step 3
Nu kan din hund sidde med godbidden på læse i længere tid – og du kan begynde at gå et skridt væk fra din hund, før du siger ja.

Hunde tricks : Kravle øvelsen
Step 1

1.    Find et roligt sted – gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
2.    Få hunden til at lægge sig.
3.    Langsomt fører du en godbid hen ad gulvet foran hundens snude.
4.    Når hunden “maver” sig hen over gulvet en lille smule, siger du dygtig og giver din hund godbidden.

Hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.
Husk, at det er meget vigtigt, at hunden ikke rejser bagdelen op, og derfor skal du ikke gøre det særligt langt i starten.
Hunde tricks : Step 2
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Nu kræver du af din hund, at den skal ’mave’ sig hen over gulvet lidt længere, for eksempel en meter. Gradvis kan du øge afstanden, som hunden skal kravle.
Hunde tricks : Step 3
Nu begynder du at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund. På den måde lærer den at gøre det forskellige steder.

En anden mulighed er at sætte sig ned, folde benene som et V, og en godbid i hånden, og lok så hunden gennem benene med godbidden.

Hunde tricks : Rulleøvelsen
I denne øvelse skal du lære din hund at rulle rundt på ryggen
1.    1. Du skal bruge en godbid – noget mad, som din hund godt kan lide. Det er en god idé at bruge noget af dens mad, hvis den får tørkost.
2.    Find et roligt sted indendørs, hvor I ikke bliver forstyrret.
3.    Hav 5-7 godbidder i venstre hånd og 1 i højre.
4.    Du skal få hunden til at ligge ned. Først får du den til at sidde ved at holde en godbid foran dens næse, hvorefter du løfter hånden opad og lidt bagover. I samme sekund hunden sidder, siger du dygtig og giver hunden godbidden. Tag en ny godbid i højre hånd og hold den foran hunden næse. Du bevæger langsomt hånden ned mod gulvet og lidt hen ad gulvet mod dig selv, til hunden ligger ned. Du siger dygtig og giver hunden godbidden.
5.    Sæt dig ned på hug.
6.    Tag en ny godbid i højre hånd og hold den foran hundens næse. Så siger du ruuullle og fører langsomt hånden med godbidden lidt bagud og hen over hundens ryg, så den ikke kan undgå at rulle rundt.
7.    Mens hunden lægger sig ned på siden og ruller rundt på ryggen, siger du hele tiden dygtig med en lav og rolig stemme.
8.    I samme sekund hunden har rullet helt rundt, siger du dygtig, og giver den godbidden.

Du går væk fra hunden et halvt minut inden du prøver igen.

Hunde tricks : Lær din hund at bakke
Step 1
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
2.    Få hunden til at stå foran dig.
3.    Hold godbidden foran hundens snude, og før hånden med godbidden ind under hundens brystkasse. Sig ”Bak”.
4.    Når hunden går ET skridt baglæns, sig DYGTIG/ros (eller markør ord)
5.    Hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.
Hunde tricks : Step 2
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Nu kræver du af din hund, at den skal gå flere skridt baglæns, før du siger ”Dygtig” (eller markør ord) og giver din hund godbidden.
Hunde tricks : Step 3
Nu begynder du at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund. På den måde lærer den at gøre det forskellige steder. Du kan også begynde at tage hånd-signalet væk og kun bruge lydsignalet ”Bak”.

Neje øvelsen
Step 1
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
2.    Hunden skal stå foran dig.
3.    Hold en godbid foran hundens næse, og før godbidden skråt ind mellem forbenene og lidt nedad. Når hunden sænker forbene ned mod jorden, siger du dygtig og giver den godbidden.
4.    Hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.
5.    Pas meget på med, at hunden ikke lægger sig. I starten kan du for eksempel give den godbidden for bare at gå lidt ned i forbenene. Når den kan det, beder du den om gradvis at gå længere ned med forbenene før du giver den godbidden. Husk, det er helt ok, at det tager noget tid, før hunden fanger idéen.
Hunde tricks : Step 2
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Nu kræver du af din hund, at den skal blive længere tid nede i neje, før du giver den godbidden.
Hunde tricks : Step 3
Når din hund kan blive længere tid nede i neje, begynder du at rejse dig lidt op, mens hunden stadig nejer, før du giver den godbidden. Og du begynder også at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund. På den måde lærer den at gøre det forskellige steder.

Vinke øvelsen
I denne øvelse skal du lære din hund at vinke
Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted indendørs, hvor I ikke bliver forstyrret.
2.    Hav 4 – 5 godbidder i venstre hånd og 1 i højre.
3.    Du får din hund til at sidde foran dig.
4.    Du viser din hund godbidden i højre hånd og vinker med hånden,
mens du siger vinke.
5.    Når din hund løfter den ene pote en lille smule fra jorden, siger du ’dygtig’ og giver den godbidden. Husk at det er meget vigtigt, at hunden får godbidden i samme øjeblik, at den gør det rigtige.
6.    Du går væk fra hunden i 10 til 20 sekunder, før du prøver igen.

Måske har du lidt svært ved at få din hund til at løfte poten. Prøv så at læne dig lidt til den ene side, mens du prøver igen.
Før du går videre til niveau 2, skal du lave niveau 1 rigtig mange gange. Når du så synes, at din hund ved, hvad ’vinke’ betyder, går du videre til niveau 2.
Hunde tricks : Step 2
Nu er dig og din hunde blevet rigtig gode til niveau 1, og vi gør det nu lidt sværere.
1.    Find et roligt sted indendørs.
2.    Hav 4 – 5 godbidder i din venstre hånd og 1 i din højre hånd. Nu skal du til at rejse dig lidt op. Du behøver ikke længere at holde godbidden helt foran hundens snude.
3.    Du viser din hund godbidden i højre hånd. Så siger du vinke. Nu skal hunden beholde poten lidt længere tid i luften, før den får godbidden.
4.    Du går væk fra hunden i 10 til 20 sekunder, før du prøver igen.
Lær din hund at hviske
Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
2.    Få hunden til at sidde foran dig.
3.    Vis din hund, at du har en godbid, hold den eventuelt som på billedet. Sig Hviske, eller hvad du synes, der lyder sjovt.
4.    Når hunden bevæger munden uden lyd eller kommer med en eller anden lyd, som IKKE er et vov, siger du dygtig og giver hunden godbidden. Der kan gå noget tid, men du skal bare stille og rolig stå og vente. Det er fint, hvis hund kan gø øvelsen i forvejen.
5.    Hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.
Hunde tricks : Step 2
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Nu kræver du af din hund, at den skal hviske lidt tid ad længere, før den får godbidden.
Hunde tricks : Step 3
Nu begynder du at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund. På den måde lærer den at gøre det forskellige steder. Du kan også bruge denne øvelse, hvis din hund gør meget, når der kommer gæster.

Hunde tricks : Balanceøvelsen
Hvis vores hunde levede frit i naturen, var de helt afhængige af at have kontrol over deres krop og kunne balancere, hvis de ville overleve
Det er vores hunde selvfølgelig ikke. Men de har stadig brug for at bruge og udvikle disse evner. En anden fordel ved balanceøvelser er, at de kræver, at hunden bruger sit hoved frem for sine kræfter.

For at lave øvelsen skal du bruge noget, som hunden kan hoppe op på og gå hen ad. Det kan for eksempel være en træstamme, en træstub, en bænk eller andet. Det er kun din fantasi, som sætter grænsen. Du skal dog huske på ikke at vælge et sted, som kan genere andre mennesker. For eksempel er et bord med bænke et dårligt sted, fordi næste gang din hund hopper op på bordet, sidder der måske en familie og spiser madpakke.
Hvis du har en hvalp, skal du finde en meget lav træstamme eller træstub. Hvalpe har nemlig har ikke godt af at springe op og ned fra høje steder, før de er helt udvokset. Du kan sagtens lave øvelsen, men ikke for mange gange på gåturen og kun på små stammer eller stubbe.
Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted, hvor I ikke bliver forstyrret, og der ingen andre hunde er.
2.    Hav 4 – 5 godbidder i venstre hånd og 1 i højre.
3.    Du holder godbidden i højre hånd foran hundens snude og fører hunden op på træstammen, mens du siger op.
4.    Når din hund er oppe på træstammen med alle fire ben, siger du dygtig og giver hunden godbidden.
5.    Hurtigt tager du en godbid fra venstre hånd over i højre og fører hunden hen ad træstamme. Mens hunden går, skal du ikke sige andet end dygtig.
6.    Du går væk fra hunden i 10 til 20 sekunder, før du prøver igen.
HUSK, at det skal være sjovt, og at du må ikke tvinge hunden, hvis den er bange. Start på lave og små træstammer, og først når hunden er tryg ved det, kan du gå videre på højere stammer og stubbe.
P.S
Før du går videre til niveau 2, skal du lave niveau 1 rigtig mange gange.
Hund på træstamme
Før du laver træstamme øvelsen med din hund, er det en god idé at øve dig nogle gange uden hund
Det er nemlig vigtigt, at du er helt sikker på, hvad du skal gøre, før du starter med at træne din hund. Det er også en god idé at lave hund på træstamme hjemme i stuen eller ude på græsset et par gange, før du prøver den på en træstamme.
Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted.
2.    Hav 4 – 5 godbidder i din venstre hånd og 1 i din højre hånd.
3.    Du holder godbidden i højre hånd foran hundens snude og løfter hånden opad og en lille smule bagud, mens du siger sit.
4.    I samme øjeblik hunden sidder, siger du dygtig og giver den godbidden.
5.    Du tager en ny godbid i højre hånd. Hold kontakten med hunden ved ikke at flytte højre hånd væk fra hundens snude.
6.    Du holder højre hånd foran hundens snude og trækker fremad til hunden står op, mens du siger ståå.
7.    I samme øjeblik hunden står, siger du dygtig og giver den godbidden.
Hunde tricks : Step 2
8.    Du holder stadig højre hånd foran hundens snude og tager en ny godbid.
9.    Nu skal hunden sidde igen. Se under punkt 2.
10.    Ny godbid i højre hånd og husk at bevare kontakten med hundens snude.
11.    Nu fører du langsomt hånden nedad mod jorden, mens du siger dææk. Når hunden ligger ned, siger du dygtig (eller markør ord) og giver den godbidden ved at lægge den mellem hundens poter. Mens hunden spiser godbidden, kan du rejse dig op. Her skal du huske at sige dygtig hele tiden.
12.    Før hunden begynder at rejse sig, siger du frii og går væk fra den i 10 til 20 sekunder, før du prøver igen.

Efter du har lavet øvelsen nogle gange, begynder du at bytte rundt på rækkefølgen af sit, stå og dæk. For eksempel stå, sit, dæk eller dæk, stå, sit osv. Din hund behøver heller ikke længere sidde to gange. Sit nr. 2 er nemlig kun en slags hjælp, som gør det lettere for din hund at lægge sig ned bagefter.

Hunde tricks : Dirigeringsøvelsen
Med denne øvelse kan du lære din hund at gå i den retning, du ønsker. Du skal ikke sige noget, for eksempel højre og venstre, fordi hunde forstår ikke de to ord. Vi bliver også selv let forvirret, når vi skal huske at kende forskel på højre og venstre. Derfor bruger vi bare hænderne og armene til at vise vejen.
Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
2.    Fang hundens opmærksomhed og få den eventuelt til at sidde foran dig.
3.    Du kaster en godbid ud til siden (ikke for langt) og strækker højre arm ud.
4.    Når hunden går i den rigtige retning og finder godbidden, siger du dygtig. (eller markør ord)
5.    Fang hundens opmærksomhed igen.
6.    Kast en godbid i den anden retning og stræk venstre arm ud – igen ikke for langt væk i starten.
7.    Når hunden går i den rigtige retning og finder godbidden, siger du dygtig. (eller markør ord)
Hold en pause på 1 til 2 minutter og prøv igen.
Hunde tricks : Step 2
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Du begynder nu at kaste godbidderne længere væk. En gang i mellem kaster du ingen godbid, men strækker bare armen ud i den retning, du vil have hunden til at gå. Når den bevæger sig den rigtige vej, siger du dygtig og er rigtig glad for din hund.

Hunde tricks : Step 3

Nu begynder du at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund. På den måde lærer den at gøre det forskellige steder. Du kan også begynde at dirigere hunden, når den skal finde en bold eller en pind, som du har gemt. Hvis du leger med bolde eller pinde med din hund, er det bedst, at hunden bruger sin næse for at finde frem til dem. På en græsplæne er det for eksempel bedre selv at gå ud og gemme pinden eller bolden frem for at kaste. Det sætter hunden på en større opgave, som gør den træt på en god måde.
En anden måde at træne dirigerings øvelsen på, er ved hjælp af en spand, vend spanden på hoved, sæt den 5 meter fra hunden, tag hunden med op til spanden, vis den af du har en godbid i hånden, og lig så godbidden på spanden, uden at hunden får den, går så 5 meter tilbage, og send så hunde ud efter godbidden, kald så hunden tilbage, vis det går lidt langsom, så begynd at gå baglæns så du sætter hundens fat op, når den er helt sikker i denne øvelse, så øger du afstanden til spanden, kan den også klare det, så sætter du en span til op, denne gang til venstre/højre, og sætter hunden til at først hente den ene godbid, og derefter den anden, når den så kan det, så sætter man en til spand op, så der nu er en til venstre en i midten og en til højre, det er vigtig under denne øvelse, at man tydelig viser hunden med sin arm, hvilken retning den skal i, og så kan man til sidst også sætte nogle bag ved det andre spande, så man nu lære hunde at kunne rende til alle hjørner.

Hunde tricks : Søge ting
At sætte sin hund til at finde forskellige ting, er en god beskæftigelse for den
Hunde tricks : Step 1
Den bliver træt på en god måde. Det kræver nemlig, at den bruger sin næse og sit hovedet. Hunden kan søge ting mange forskellige steder. Det kan gøres inde i huset, ude i haven, på gåturen, i skovbunden o.l. Du kan lære din hund at finde bolde, pinde, nøgler, pengepunge, vanter, dens legetøj og meget andet. Det er dog vigtigt, at du starter med en bestemt ting, for eksempel en bold. Når din hund er god til at finde den, kan du lære den at finde en ny ting. Her starter du så forfra igen med niveau 1.
1.    Start inde i huset eller ude i haven.
2.    Få hunden rundt og sidde ved din venstre side. Bind den eventuelt et sted, hvis den ikke kan blive siddende. Lad hunden snuse til genstanden, som den skal finde.
3.    Gå lidt væk fra hunden – ca. 5 til 7 skridt – og læg tingen med en godbid under.
Det er vigtigt, at hunden ser, hvad du gør.
4.    Gå tilbage til din hund og sig SØGE til den.
5.    Mens hunden søger, siger du DYGTIG til den.
6.    Lad være med at hjælpe din hund med at finde tingen. Lad den selv løse opgaven.. Hvis den kigger på dig, så lad være med at gøre noget. Hvis den har meget svært ved det og giver op, starter du forfra, men går kun 2 – 3 skridt væk fra den.
7.    Når hunden finder tingen, siger du DYGTIG. Øvelsen er slut.
Hunde tricks : Step 2
1.    Få hunden rundt og sidde ved din venstre side. Bind det eventuelt et sted, hvis den ikke kan blive siddende. Det er stadig vigtigt, at hunden ser, hvad du gør.
2.    Læg tingen et sted, hvor hunden ikke kan se den, evt. bag en dør eller under en busk.
3.    Gå tilbage til din hund og sig SØGE til den.
4.    Mens hunden søger, siger du DYGTIG.
5.    Lad være med at hjælpe din hund med at finde tingen. Lad den selv løse opgaven. Hvis den kigger på dig, så lad være med at gøre noget. Hvis den har meget svært ved det og giver op, er du gået for hurtigt frem og må starter forfra med niveau 1.
6.    Når den finder tingen – DYGTIG.
Hunde tricks : Step 3
1.    Gem tingen, mens hunden ikke ser det.
2.    Kald din hund til dig og få den rundt og sidde ved din venstre side.
3.    Sige SØGE.
4.    Mens den søger, siger du DYGTIG.
5.    Når den finder tingen – DYGTIG.
6.    Øvelsen er slut.

Hunde tricks : Søge godbidder
At sætte sin hund til at søge godbidder, er en utrolig god beskæftigelse for den
Den bliver rigtig træt på en god måde. Det kræver nemlig, at den bruger sin næse og sit hoved. Hunden bør søge mad flere gange om dagen. Det kan gøres ude i haven, på gåturen på en græsplæne, i skovbunden o.l. Du kan bruge noget af dens egen mad – hvis den får tørkost – eller noget andet, den godt kan lide, skåret i småbitte stykker. Du skal bare huske at trække den mad, du bruger, fra hundens daglige ration.
Hunde tricks : Step 1
1.    Find et roligt sted, hvor der ikke er andre hunde. Start gerne hjemme i haven.
2.    Få hunden rundt og sidde ved din venstre side. Bind den eventuelt et sted, hvis den ikke kan blive siddende.
3.    Gå lidt væk fra hunden og kast nogle godbidder på græsset.
4.    Lad være med at sprede dem alt for meget i starten.
5.    Gå tilbage til din hund, sig SØGE til den og send den ud til godbidderne.
6.    Mens hunden søger, kan du sige DYGTIG, men det er ikke nødvendigt.
7.    Lad være med at hjælpe din hund med at finde godbidder. Lad den klare det selv – det får den mest ud af. Hvis den kigger på dig, så lad være med at gøre noget.
8.    Når den er færdig med at spise, kalder du den tilbage og får den rundt og sidde på din venstre side. Øvelsen er slut.

Hunde tricks : Step 2
Du begynder gradvis at sprede godbidderne mere og mere. Jo mere tid din hund skal bruge på at finde dem, jo bedre. Gør det gerne 3-4 gange om dagen i 10-15 minutter ad gangen. Du kan også sagtens gøre det, selvom det er regnvejr, og når det sner. Det har hunden ikke noget imod.

Hunde tricks : Ryst dig
dette er en øvelse der kan drages stor nytte af. Har man f. eks haft hunden i vandet ved stranden, eller har været ude med hunden i regnvejr, er det bedre at hunden ryster sig inden den kommer ind i bilen eller huset. Hver gang hunden selv ryster sig , skal kommando og godbid falde ganske umiddelbart efter at den har gjort det. efterhånden vil hunden kunne forbinde din kommando med dens handling og vil ryste sig på kommando.
Hunde tricks : Tæppe
Både når man er hjemme, men også når man er i byen, er det rart at man kan få hunden til at falde til ro på sit tæppe. Start med at lokke hunden til at ligge sig ned på tæppet. Idet øjeblik hunden ligger sig ned på sit, siger du f.eks. tæppe og belønner den med godbidder. Dette skal du blive ved med indtil hunden har fundet ud af sammenhængen, og derefter øger du afstanden fra tæppet og hunden, når du giver kommandoen, roser hunden meget idet den selv ligger sig, og giver den en godbid.
Hunde tricks : Rydde op
benyt en lav kurv og et stykke af hundens legetøj og selvfølgelig en masse dejlige godbidder. Få hunden til at samle legetøjet op. Placer kurven mellem dine ben i begyndelsen, så vil hunden holde legetøjet over kurven, når den kommer for at få godbidden. sig ryd op, når legetøjet falder ned i kurven..gentag nogle gange og lad hunden få en pause.. Når hunden efterhånden ved hvad “Ryd op” betyder, øger man langsomt afstanden mellem legetøjet og kurven, sådan at hunden skal bevæge sig hen mod kurven for at udføre øvelsen..når hunden er rigtig dygtig, kan du sætte kurven i et andet rum..og stadig få hunden til at rydde op.
Ind i bil
Vis hunden at du kaster nogen godbidder ind i bilen og lok den til at hoppe ind. Idet den hopper, siger du “ind i bilen”. Gentag et par gange og tag pause. Tag hunden med dig et lille stykke bort fra bilen og kast nogen godbidder ind i bilen. Når hunden tager kontakt, siger du ” ind i bilen.” Hvis hunden tøver, så vent lidt, lad den tænke, før du gentager kommandoen. Hvis hunden stadig tøver, kan du “følge” den mod bilen. Husk at sige ordene hver gang hunden hopper ind i bilen
Hunde tricks : Gem dig
Tag hunden med dig hen til et bord. Lok hunden med en godbid under bordet og når den stikker hovedet eller forsvinder helt, siger du “gem dig ” og gir hunden godbidden. Gentag en del gange, men husk pause. Efter nogle gange kan du for eksempel lægge en godbid under bordet, sig “gem dig” og lad hunden gå ind og tage godbidden. Lidt efter lidt fjerner du godbidden og siger kommandoen. Lad hunden få godbidden når den kommer frem igen
Godbid i vandet
er din hund glad for at komme i vandet, kan du putte godbidder i en plastbox med låg, kaste den ud i vandet, hunden får så godbidderne, når den aflevere plastik boxen til dig. (denne opgave kræver selvfølgelig at hunden kan apportere.)
Denne øvelse kan også laves med en skål med vand, så smider man en godbid ned i vandet, og får hunden til at tage den, bemærk det er ikke alle racer der vil deltage i denne øvelse.
Hunde tricks : Navneleg

Hunde tricks : Step 1
Hvis din hund har mange forskellige stykker legetøj , kan du give legetøjet forskellige navne; bolden, bamsen, pivedyret, osv. Hver gang du leger med det enkelte legetøj skal du sige navnet mange gange…og når hunden har lært navnene, kan i lege navneleg..dette forudsætter selvfølgelig at din hund har lært at apportere.. Start med at lægge 2 stykker legetøj på gulvet, som den kan navnet på, feks bolden og pivedyret. Bed hunden hente pivedyret ” må jeg få pivedyret” giv mig pivedyret” eller “pivedyret, apport”. Hvis nu hunden kommer med pivedyret, får den masser af ros og godbidder, hvis den kommer med bolden, tager du bare imod den uden at gøre andet, og beder hunden om at hente pivedyret, og husk ros og godbidder når den kommer med den….Beløn for rigtig ting og bare tag imod den forkerte. og efterhånden vil hunden finde ud af hvad legen går ud på…Når hunden kan legen med de 2 stykker , tager du et 3. stykke legetøj med…osv..
Hav masser af tålmodighed, nogle hunde er længe om at lære denne leg, og andre lærer et navn på tre gentagelser: så husk masser af ros og godbidder, når den gør det rigtig og træn ikke for længe, så mister hunden sin koncentration og bliver træt af legen.

Trænings pladsen ligger på Klokkegårdsvej 19,  4684 Holmegaard. Her dækker vi område Holme Olstrup, Askov, Mogenstrup, Fensmark, Toksværd, Rønnede,  Tappernøje og Næstved

Hunde tricks : En sjov måde at træne sin hund på

Print Friendly, PDF & Email